De initiatie

Gepubliceerd op 26 oktober 2015 om 13:59

Ik heb, in al die jaren dat ik werk als begeleider bij De Gewijde Reis, al zoveel mensen in contact zien komen met hun essentie. En ook zelf de nodige innerlijke reizen gemaakt. Afgelopen weekend weer een vrouwenweekend: met een wel heel onverwachte uitkomst.

Het begon al een paar dagen van tevoren. Overal waar ik keek, las en hoorde ik het woord 'crone' vallen. Op facebook, in een boek dat ik aan het lezen was, etc. En in 1 keer, op een onverwacht moment, hoor ik een stem in mezelf 'vrouwenweekend, 33 deelnemers, vraag om een inwijding als crone'.  Het riep weerstand in me op, boosheid, in ben begeleider, geen deelnemer, ik ben nog niet zo oud, wil mijn vruchtbare fase niet afsluiten. Maar die stem bleef liefdevol zeggen 'het is tijd'.

Bij de openingsronde voelde ik mijn totem, de witte draak, voor me staan. Ze brandde al het verzet, remmingen en controle uit mijn lijf. Er lagen twee orakelkaarten; de ene werd bewaakt door een schedel en de ander door een rode draak; twee figuurtjes die op de schaal lagen. De medicijnvrouw en de hogepriesteres. Hoeveel signalen had ik nu nog nodig?

Met deze energie de rest van het weekend begeleidt. Ervaren wat het is om dienstbaar te zijn; om eigen gevoel en emotie even opzij te zetten en me te openen. Om te helpen de ayahuasca haar werk te laten doen. Uiteindelijk mijn verzet opgegeven en geluisterd naar mijn innerlijke stem en zo stond ik daar dan; als afsluiting van mijn weekend. Een kring van zittende vrouwen, 33, getuigen en ik staand in het midden. In de linkerhand de rode draak en in de rechter de groene schedel.

"Ik accepteer mijn rol en verantwoordelijkheid als crone, als medicijnvrouw, als hogepriesteres. Ik zal doen wat in mijn vermogen ligt om de aarde en haar bewoners te ondersteunen. Dienstbaar, zonder oordeel, zal ik mijn kennis delen en inzetten en met liefde die mensen helpen die erom vragen. "

De vrouwen van deze wereld en de vrouwen van de hogere wereld zijn mijn getuigen.

 

Ahe