Van meno naar mane

- de overgang als magische reis -

Weekend voor vrouwen

Dit weekend komen we samen om de overgang te leren (her)waarderen als spirituele reis. Een reis van meno naar mane. Het oud-Germaanse woord mane komt het dichtst in de buurt van het bekendere Engelse woord Crone, de laatste fase van de drie-eenheid maiden/mother/crone. Mane - hoedster van het licht.

Maar de overgang naar de fase van mane vraagt wel iets van je. Zoveel hulp- en voorlichtingsboeken er geschreven zijn over de puberteit of het moederschap, zo relatief weinig informatie vind je over deze bijzondere fase in het leven van de vrouw - de menopauze.

En als je informatie vindt, dan gaat het vaak over de nadelen ervan; opvliegers, nachtzweten, gewichtstoename, etc.; de lijst met kwalen lijkt schier oneindig.

Dat kan anders; hoe zou het zijn als je deze fase goed voorbereidt en op een positieve manier ondergaat? En dat is waar dit vrouwenweekend over gaat: het vieren van deze magische tijd in je leven. En daarbij het omarmen van het licht van de wijsheid die voor je beschikbaar komt.

De overgang als spirituele reis

De overgang is een periode waarin veel lichamelijke veranderingen plaatsvinden. Het onregelmatig worden of uitblijven van je menstruatie is slechts 1 van de signalen. Al deze veranderingen beginnen in de premenopauzale fase die bij sommige vrouwen al in de dertiger-jaren kan beginnen. De hormonale schommelingen kunnen grote psychische, emotionele en lichamelijke impact hebben.

Een goede voorlichting is belangrijk, maar ook je intentie hoe je deze fase wilt benaderen. In dit vrouwenweekend zien we de overgang als een spirituele reis. Een reis die je niet alleen hoeft te doen, maar gedragen en in verbinding met andere sisters. Waarin ik je uitdaag om de tijd te nemen en jezelf de ruimte te gunnen om te leren over de mooie kanten van deze poort. Want dat is wat het uiteindelijk is - een poort naar je wijs-tijd. 

Van meno naar mane

Sommige stromingen praten over drie fases: maagd, moeder, mane. Andere stromingen over vier fases: maagd, moeder, maga, mane. Los of het nu drie of vier fases zijn en of je nu wel of niet kinderen hebt gebaard, na de moederfase kom je in de overgang en mag je alles afleggen wat je niet meer dient in je nieuwe vorm als maga en mane. Je gaat een initatie door en baart jezelf opnieuw.

In dit vrouwenweekend gaan we in dit baringsproces, met behulp van praktische informatie en energetische tools, langs de verschillende elementen die op je pad komen op je reis van de overgang. 

Dans, yoga, meditatie, ademwerk en afgestemde voeding ondersteunen je om uiteindelijk te vieren wat je wordt: een wijze vrouw met een fenomenale creatieve drakenkracht.

Praktisch

 

Voor wie:

Deze workshop is speciaal voor vrouwen tussen de ca 40 en 60 jaar die vlak voor of in de overgang zijn. Vooral als je meer wil leren over jezelf en de diepe behoefte voelt om in een kleine groep op een intieme en aardse manier de diepere kern van deze vrouwenfase wilt ervaren.

De workshop is minder geschikt voor je:

  • als je niet openstaat voor spiritualiteit, sjamanisme of nieuwe denkbeelden
  • als je last hebt van psychische problemen

 

Data en tijd:

  • 7 oktober vanaf 15:30 tot 9 oktober ca. 16:00

 

Investering:

  • 275,-euro excl btw als vroegboekkorting of 290,- bij aanmeldingen na 1 september.
  • 15,- als je op de slaapzaal wilt overnachten. Voor meer privacy zijn er B&B's in de buurt.

Maaltijden:

  • Incl. koffie, thee, lunch en diner; biologisch en vegetarisch.
  • De eerste dag gebaseerd op een fijne potluck

Begeleiding:

Anita Buschgens

I.s.m. Karolien Lammers die de yoga - en kookworkshop verzorgt.

Locatie:

De Markeboom vlakbij Deventer

Aanmelden

 Stuur een mailtje naar: info@demarkeboom.nl