UDU maken - a Sacred Womb instrument

The womb is not a place to store fear and pain

the womb is a place to create and give birth to life.

- rite of the womb -

De UDU

Wil je ervaren hoe het is om in verbinding te staan met de vrouwelijke oerkracht?

Ken jij de kracht en de diepte van je baarmoeder? In vele tradities wordt de baarmoeder geëerd om haar wijsheid.

Onder begeleiding van Vera Spiero van Atelier Veer, gaan we de verbinding aan met je baarmoeder via het maken van een udu. De udu is een Nigeriaans muziekinstrument wat daar tijdens ceremonies wordt bespeeld door de vrouwen. Dansend en zingend met, de udu in hun armen, trommelen ze er op. Van de udu wordt gezegd dat ze het geluid laat horen van de heilige oermoeder, de hartslag die je hoorde toen je zelf nog in de baarmoeder zat.

Het maken van een udu verbindt je met deze oeroude creatiekracht. Letterlijk maak je jouw udu  vanuit de grond/de klei van moeder aarde. Deze manifestatie is enorm helend en maakt het zoveel makkelijker om je dieper met haar te verbinden. Je ziet het, je voelt het, de klanken raken een oud weten aan. Doordat het met jouw handen en jouw intenties gemaakt is, brengt het je direct heel dicht bij jezelf. Het laat je als vanzelf in je baarmoeder zakken, in haar wijsheid en creatiekracht.

Het proces

Het maken van een udu is een proces van drie dagen. De eerste dag zullen we de basis leggen vanuit het aller- allereerste begin waaruit ze is ontstaan. Spiraalsgewijs bouwen we haar vervolgens op, laag voor laag, cirkel voor cirkel. Samen met jouw intenties. Gaandeweg de dag vormt zich jouw unieke udu. Na een nacht drogen gaan we ons nog verder met haar verbinden en polijsten. Een meditatief werkje wat je nog dieper naar binnen laat gaan. En dan mag ze drogen en zal Vera haar voorbakken.

Na ongeveer een maand komen we opnieuw samen, we ontvangen haar, we verbinden onze intenties, we overgieten haar evt. met sulfaten en brengen haar in het vuur. De kracht van het vuur om werkelijk alles te transformeren en waar het vuur van vader zon samenkomt in de baarmoeder …

Aan het eind van deze ceremoniële dag is je udu klaar om met je mee te gaan – en kan je haar klank laten horen aan de wereld.

Praktisch

Deze workshop is speciaal voor vrouwen

Data en tijd:

  • 12 november van 10.00 tot 16.30 uur
  • 13 november 10.00 tot 15.30 uur
  • 17 december 10:00 tot 18.00 uur (de eindtijd van de laatste dag is onder voorbehoud, dat kan ook 17:00 of 19:00 worden)

 

Investering: 325,-euro (incl. alle materialen, koffie, thee en een lunch; de laatste dag potluck)

Begeleiding: Vera Spiero (kunstzinnig dynamisch coach en kunstenaar)

Locatie: De Markeboom vlakbij Deventer

Aanmelden

 Stuur een mailtje naar: info@demarkeboom.nl