Rainstick - een regen van geluid

De rainstick

Ken je het kalmerende geluid van het tikken van de regen tegen de ruiten als je zelf lekker binnen zit met een dekentje op schoot? Of het geroffel van een verkoelende regenbui op warme zomerse dag?

In veel culturen en door vele eeuwen heen wordt de regen vereerd en feestelijk begroet. Vaak wordt dan gebruik gemaakt van muziekinstrumenten. De rainstick, of ook wel regenstok, werd bij inheemse gemeenschappen gebruikt om de regengeesten te bezweren. De oorsprong van de regenstok is niet volledig bekend, maar veel mensen denken dat het waarschijnlijk afkomstig is van een groep inheemse mensen die bekend staat als de Diaguita uit de woestijnen van Noord-Chili. In Mexico maakte men rainsticks van cactushout.
Tegenwoordig is de rainstick bekend als muziekinstrument. Het maakt het rustgevende geluid van de regen. Hij klinkt als een regenbuitje of als het kalmerende geluid van de branding van de zee. Iedereen kan dit instrument bespelen.

Het proces

In deze workshop maken we onze eigen rainstick onder begeleiding van Marcelle Niland van Creatief vanuit je eigen Hart. We beginnen met een meditatie waarin jij je kunt verbinden met de symboliek van regen. Wat roept de regen bij jou op? Welk geluid van regen vind jij het fijnst? In dit creatieproces ga je op reis met het geluid van de regen en de regen neemt je mee. Regen spoelt schoon, helpt loslaten, zorgt voor groei in de natuur, zorgt ervoor dat wij water hebben. Zonder regen is er geen leven.
Daarna gaan we praktisch aan de slag. Ze leert je de rainstick te maken waarbij ze ook steeds oog heeft voor wat er nodig is bij een ieder of de hele groep. Voor we de rainstick vullen, staan we stil bij welke intentie jij jouw geluid wilt meegeven. Aan het eind van de dag laten we ons geluid horen en leert ze je hoe je de rainstick kunt bespelen.
Je kunt ermee mediteren, hij kan worden gebruikt bij sessies of cirkels of puur voor de ontspanning. Je kunt hem ook gebruiken als shaker, het zou loslaten bevorderen.

Praktisch

Locatie: De Markeboom vlakbij Deventer
Begeleiding: Marcelle Niland en Anita Buschgens
Voor: Iedereen vanaf 18 jaar
Datum: 3 september 2022
Tijd: van 10.00 tot uiterlijk 17.00
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8
Bijdrage: 80,= euro, dit is inclusief materialen, koffie/thee en lunch. Kom je met meerdere personen uit hetzelfde gezin dan is er een korting mogelijk.

Aanmelden

 Stuur een mailtje naar: marcelle@creatiefvanuithethart.nl